Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

7/4/17

Els hipòcrites EEUU han afavorit i afavoreixen dictadures criminals

Els dictadors feixistes Videla, Franco i Pinochet amb el suport dels EUA
Tant hi fot que ens referim a les diferents administracions, demòcrates o republicanes, de la prepotent i hipòcrita America ianqui, perquè al llarg de la història d'aquest país els politics han ajudat a implantar i a mantenir durant anys, dictadures criminals arreu del món.
No són, precisament, els EEUU els més indicats per a parlar d'ètica i de moralitat politica i militar, per la seva brutal trajectoria al llarg dels darrers cent anys.
Exemples?.
A començaments dels anys 70 del segle passat, els EUA van ajudar sense cap mena de manies ni escrúpols a que tant a Xile com a l'Argentina, els militars Pinochet i Videla respectivament, donessin cops d'estat per a implantar dictadures violentes i assassines. Només les fortes i insistents protestes socials internacionals durant uns quants anys, van ajudar a que aquelles dictadures fossin eliminades, convocant-se eleccions democràtiques sota la supervisió internacional.
Més exemples?. Les dictadures de Panamà, amb els dictadors Torrijos i Noriega, o de les Filipines, Ferdinand Marcos,que durant anys van expoliar els seus respectius pobles, mentre els dictadors i el seu entorn més proper s'enriquia escandalosament.
També podem recordar les actuals dictadures criminals dels països àrabas/musulmans de l'Arabia Saudita, de Dubai, de Qatar..., que trepitgen dia sí i dia també tots els Drets Humans haguts i per haver, i els ianquis callen vergponyosament, tot sigui per a mantenir la seva influència geopolitica en aquella regió oriental, a mig camí entre l'Assia i la patètica Europa.
Dels cinc primers països que apliquen la pena de mort: quatre són musulmans
I sense allunyar-nos tant geogràficament, també podem recordar des d'aquest post, el suport que els EUA van donar a les dictadures militars de Portugal, època de Salazar, i d'Espanya, època de Franco, sense anar més lluny.
I no cal ja n'hi parlar de com els nordamericans han afavorit durant anys i panys les dictadures africanes com, per exemple, la de Guinea, ex colònia espanyola.
A què els hi ve a la democràtica America tanta animositat contra la dictadura alahuita de la familia dels Assad a Siria, quan al seu costat n'hi ha una altra de tant o més criminal i terrorista com és la República Islàmica de l'Iran dels aiatolàs, país islàmic xiïta que dóna suport incondicional a bandes terroristes islàmiques com les de Hezbolà al Liban, o als criminals de Hamàs que ocupen la Franja de Gaza. La Xina, Cuba, Venezuela o Corea del Nord també són dictadures populistes.... són especials i intocables potser?.
L'atac unilateral amb missils de creuer contra Siria que ha fet l'administració Trump fa poc més de 24 hores, és des de qualsevol punt de vista il.legaL, i per tan condemnable per la societat internacional.
Per tot plegat em pregunto, president Donald Trump, per què no ataqueu a aquestes dictadures islàmiques com ho feu en territori sirià?. O és que segons per als ianquis hi han dictadures bones, no tant bones o gens bones segons siguin els vostres interessos geopolitics i econòmics?.
Prototip d'una patètica dictadura populista a l'estil sudaca
Addenda.- Escolta Amèrica, escola Europa, el Planeta està farcit de dictadors cruels i assassins dels seus pobles. A què espereu per actuar decididament i amb tota la contundència possible?.
Us dono un exemple ben actual: A què esperen els EUA i la Unió Europea, tant preocupats pel conflicte de Siria, i calleu perversament davant de la massacre humana que l'Arabia Saudita està fent entre la població del Iemen?.
Tots plegats sou uns perversos hipòcrites, perque què signifiquen realment els Drets Humans per als politics?.