Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

27/2/18

La borrasca Emma s'abraçarà amb la Bèstia de l'Est d'ací unes quantes hores

L'abraçada meteorològica de l'Emma i de la Bèstia de l'Est podria ser bestial, segons totes les previsions meteorolòques fetes des de Catalunya o des d'España.
La potent i majestuosa borrasca atlàntica que l'AEMET ha batrejat amb el nom d'Emma, a la resta de països europeus la coneixen amb el nom d'Erike.
Sigui com sigui, Emma arrossega vents entre els 80 als 90 km/h, amb ràfegues que arriben als 130 km/h originant intenses pluges per allà on es fa veure i sentir.
La borrasca es va apropant a les costes de Portugal i de Galicia, preveient-se que penetri dintre de la peninsula Ibèrica als voltants d'aquesta nit, la qual provocarà fortes nevades per arreu del territori. Catalunya en rebrà una severa presència de l'Emma quan ens abraci de plè, i per això el Govern del 155 a Catalunya, informa de la prohibició de la circulació a camions de determinat tonatge a partir d'avui a la tarda
La topada frontal entre els vents humits i carregats de pluja de l'Emma, amb el front gàlid de la Bèstia de l'Est procedent de la llunyana Sibèria, formarà un coctel meteorològic perfecte per a que gran part de la peninsula i especialment Catalunya, demà es desperttin ben cobertes de neu i en qualsevol altitud.
La situació, a partir de demà dimecres cap el migdia o primeres hores de la tarda, farà un tomb, ja que es calcula que la ptevalència dels vents humits de la borrasca s'imposaran sobre les fredes temperatures d'Europa, fet que provocarà que deixi de nevar i fent acte de presència la pluja que serà abundant.
Cal tenir en compte que darrere de l'Emma ja ens ve una altra borrasca que es despenja des de Terranova, tot i que sembla que no aportarà tanta espectacularitat meteorològica com la que gairebé tenim al damunt.
La previsió de neu que es pot acumular durant les properes 36 hores al conjunt de la Peninsula s'especifica des del següent mapa peninsular:
La previsió de neu per a les properes hores
Les baixes temperatures que s'enregistren al centre de Russia i especialment a la regió siberiana, ens poden ajudar a comprendre el perquè de tot aquest desgavell meteo-climàtic que vivim aquest dies arreu d'Europa. (Veure el mapa inferior) d'aquest post.
Poca treva ens donarà la meteorologia adversa que vivim des de fa dies, perquè la borrasca Emma ja avança cap a la peninsula en direcció sudoest nordest.
Possiblement que les previsions de pluja generosa que s'espera, no compleixin del tot les espectatives, malgrat la necessitat d'aigua que tenim en el conjunt del territori.
I per cert, per al cap de setmana, entre els dies 8 a 10 de març, podriem tenir un altre episodi de temps revoltat i molt possiblement plujós i advers. Sembla que la meteorologia que està força inquieta al llunyà Pacific nord, a la regió del mar de Bering, entre l'extrem oriental de Russia i l'extrm occidental d'Alaska, va generant profundes borrasques que, tard o d'hora acostumen a afectar-nos després de travessar l'America del Nord i el Canadà.
Siberia està congelada i és la responsable de l'embestida de la Bèstia de l'Est que patim