Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

18/2/18

L'Hivern encara no s'ha acabat. Encara venen dies de fred, de pluja i de neu

EL TEXT INDICATIUEL TEXT INDICATIU
Els quatre mapes isobàrics a 850hPa, a 1457m d'altitud aproximadament, que corresponen, d'esquerra a dreta i de dalt a sota, a les 24h, a les 48h, a les 72h i a les 96h, evidencien que d'ací a dos dies, a molt estirar, fins dimecres dia 21, els canvis meteorològics seran substancials, i que haurem de dir adéu a la platja i a les samarretes esportives pròpies d'un estiu que meteorològic no ha arribat. 
Fins el dia 21 de juny no entrarem a l'estiu astronòmic, que no es correspon gaire bé mai amb l'estiu climàtic i méteo. 
 Els falsos estiuets que hem anat tenint al llarg del que portem d'hivern, són miratges que ens enganyen, fent-nos creure que ja estem a tocar de la primavera, peró que per a arrivar-hi, encara ens falten 33 dies per a entrar-hi astronomicament per la porta gran.
EL TEXT INDICATIUEL TEXT INDICATIU
De fet, aquestes acusades variacions meteorològiques no s'hauran acabat en quatre dies, perquè per a la darrera setmana del mes, durant la qual entrarem al mes de març a partir del dijous dia 1, s'esperen noves invasions d'aire gèlid procedent de Sibèria i del centre d'Europa, que ens obligarà a mantenir-nos alerta, per a no tenir algun ensurt pel que fa als refredats o gripades de darrera hora. Ull al fred i als canvis de temps sobtats. Cal paciència, i no oblidar que l'estiu arribarà i ho farà amb força.
PD.- Els mapes s'aniran actualitzant cada 24 hores, la qual cosa ens permetrà fer un seguiment de l'evolució de les isobàres i visualitzant els mapes i, per tant, de l'evolució del temps.
EL TEXT INDICATIU
Les evidents temperatures anòmales que escalfen els oceans, generen les alteracions climàtiques cada cop més acusades