Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

18/3/18

Equinocci de Primavera 2018, serà una jornada molt freda i amb escassa pluja

El proper dimarts dia 20 de març entrarem a l'equinocci de primavera, o el que és el mateix a l'estació anyal de la primavera, el que no vol dir que l'estació equinoccial astronòmica comparteixi gaire cosa amb la primavera meteorològica i climàtica.
A les 5 de la tarda i 17 minuts del dia 20 ja haurem entrat a la primavera astronòmica, peró alerta, perquè la jornada es preveu molt freda encara que amb un cel força clar i net de nuvolositat, segons gaurebé totes les prediccions que s'ofereixen des dels diferents models meteorològics.
El dimarts dia 20 tindrem la gèlifa baixada de les temperatures
Si bé el mes de març sempre s'esdevé molt revoltat i canviant meteorològicament parlant, enguany la cosa s'ha accentuat, i força, ja que la persistència del règim de plujes i de neu que s'ha viscut per arreu de la Peninsula Ibèrica, tot plegat acompanyat també amb alteracions de les temperatures, ha convertit aquest mes de març, com una mensualitat atipica per l'època de l'any que li correspon.
Només una dada que té la seva importància. Les reserves d'aigua als pantans peninsulars en conjunt, en el darrer mes, s'han incrementat en més d'un terç, i entre els mesos de febrer i març, gairebér que s'han duplicat.
La dada és més que valuosa, donat el règim alarmant de sequera que viviem, inclosa Catalunya que, malgrat no haver gaudit dels elevats índex plujosos de les regions del centre i de l'oest de la Peninsula, ha vist incrementar-se notablement les reserves d'aigua, en forma de neu acumulada als Pirineus, que alimenten la conca interna de Catalunya.
També l'Ebre viu moments molt positius, gràcies al elevat règim plujós que ha alimentat, i molt, les conques dels rius que desemboquen en aquest riu.
No cal dir que Andalusia s'ha vist, potser, excesivament afavorida per la pluja, en detriment de la riba Mediterrània andalusa i la del Llevant.
Ara, el que toca, tots els ciutadans hem de ser conscients que malgrat l'increment de les reserves d'aigua, no s'hi valen alegries gratuïtes ni descontrols en un consum descontrolat i salvatge d'aquestes reserves. Ni sigui cas que aquesta aigua que tenim, i que encara s'incrementarà poc o molt durant les properes setmanes, ni sigui borratxera d'aigua per avui, i set per a demà.
EL TEXT INDICATIU
Aquest giny solar ens permet visualitzar hota a hora, dia a dia, l'evolució de la trajectoria del Sol respecte a l'elevació de descens solar segons si estem en l'equinocci de primavera o al de la tardor respecte a l'Equador.