Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

1/3/18

La Setmana Santa 2018 encara mantindrà el Pirineu ben carregat de neu?

La previsió méteo per al dissabte dia 10 de març
Serà una setmana de trànsit entre els mesos de març i d'abril. La setmana començarà, des del punt de vista del calendari cristià, el diumenge dia 25 de març per a finalitzar el diumenge 1 d'abril.
A Catalunya l'allarguem un dia més, coronant aquests dies simplement festius per a molts i religiós per a d'altres, amb la festa del dilluns de pasqua, dia 2 d'abril.
Per als amants de l'esqui i dels esports vinculats directament amb la neu i la muntanya, enguany tindran una perfecta Setmana Santa, si és que la climatologia i la meteorologia no ho espatlla i ho torça, tenint en compte les notables alteracions i oscil.lacions que es detecten en aquest camp de la ciencia i que són pròpies del març, un mes revoltat, imprevisible i sorpressiu, degut a que astronòmicament passarem de l'hivern a la primavera.
Si ens hem d'atendre a l'enrenou hivernal que hem viscut els mesos de gener i febrer (recordem les fortes nevades de la primera setmana de gener), les temperatures massa templades de la setmana dels barbuts, i el temps tan variat del febrer que acabem de deixar enrere, d'ací a tres setmanes potser que haurem travessat el desert, o bé els glaciars nòrdics. De moment, per a aquest cap de setmana que començarà demà dia 2, la meteorologia no pinta massa favorable per a organitzar activitats a l'aire lliure, i el mateix podriem dir del proper cap de setmana, el qual serà molt semblant o pitjor des del punt de vista meteorològic.
Els mapes de previsions dels diferents models, siguin europeus o americans, no garanteixen per a res el bon temps durant els primers 10 o 12 dies del mes que tot just encetem avui. No obstant, i pensant sempre que sigui possible en positiu i sense alarmismes meteorlògics innecessaris, a continuació us proposo alguns renllaços des d'on es poden consultar aspectes d'interès meteorològics, climatics i de la neu tant pel que fa a Europa com a la peninsula Ibèrica.
Des d'aquest enllaç Catalonia Snow Report - 1st March 2018 | J2Ski us podeu informar de l'estat de la neu a les estacions d'esqui de Catalunya. Des d'aquest altre podeu fer el mateix pel que fa a la Peninsula Spain Snow Reports - Current Skiing Conditions - 1st March 2018 | J2Ski, i des d'aquest tercer enllaç Snow Reports & Snow Forecasts - 1st March 2018 | J2Ski entrareu a la informació completa de la neu a Europa i per països si així ho desitjeu.
A més, per a aquells que optin passar la Setmana Santa envoltats de neu, aire pur i naturalesa a dojo, també tenen l'opció d'anar a gaudir aquests dies al país dels Pirineus, a Andorra i a les seves esplèndides valls i pistes d'esqui. Aqui us deixo l'enllç Andorra Snow Reports - Current Skiing Conditions - 1st March 2018 | J2Ski per a que us informeu adequadament.
Des del mapa inferor es podrà fer un seguiment en temps gairebé real, de l'evolució de la neu a Europa, que ens ofereix la previsió per a les properes 48h. Pel que fa a la meteorologia a llarg termini, és a dir, per a tot el mes de març, podeu obrir aquest altre enllaç des d'on podreu triar el pais que desitjeu consultar, el qual us oferirà una ampla informació meteorològica i també climàtica del país o països que us vulgueu desplaçar.
I si el que cerqueu i desitjeu no és neu sinó platja i bon clima, decidiu-vos i veniu a les platges de la ciutat de Tarragona, i per extensió a les nostres costes, ja ho sabeu, obriu aquest enllaç, i benvinguts, o també obriu aquest altre enllaç per a ampliar la informació de l'anomenada Costa Daurada, denominació que fou imposada pel règim franquista en temps del ministre Fraga Iribarne.
Previsió meteorològica
Ampliació de la informació climàtica i meteorològica per a Europa corresponent al proper mes d'abril del 2018: Cliqueu, també, damunt d'aquest enllaç. Gràcies.
EL TEXT INDICATIUEL TEXT INDICATIU
Radars meteorològics d'Europa (imatges actualitzades)