Catedral basílica i Muralles romanes de Tarragona

Colonia Iulia Urbs Triumphalis Tarraco - World Heritage
EL TEXT INDICATIU
La Muralla Romana de Tarraco i la Catedral Basilica de Santa Maria de la Seu Metropolitana i Primada de Tarragona

8/6/18

8 de juny del 2018 Dia Mundial dels Oceans i jornada d'huracans i ciclons

Avui, dia 8 de juny la població mundial celebrem el Dia Mundial dels Oceans, un dia que ens recorda que tots tenim la responsabilitat que els oceans del planeta Terra no pateixin més maltractaments i menyspreus de la societat, i menys encara, dels responsables politics.
La celebració d'aquest any centra la seva atenció, especialment, amb els milers de tones de materials plàstics que inunden tant amples superficies de les aigües marines, com la porqueria acumulada als fons marins del planeta Terra.
A la celebració del Dia Mundial dels Oceans d'avui, 8 de juny del 2018, sembla que s'hi han volgut afegir un huracà, l'Aletta de categoria 4, que durant les darreres 72 hores s'ha anat formant i emfortint davant de les costes centrals mexicanes del Pacific. Al mateix temps, al sud de Mèxic s'està gstant un depressió tropical tal i com indica el mapa meteorològic de control d'huracans del país.
Com que ja ha començat la temporada oficial, dia 1 de juny, dels huracans ciclons i tifons, denominacions que reben els huracans segons l'àrea de la terra on es produeixen aquests fenòmens, també s'han generat i s'enforteixen dos tempestes tropicals entre el sud de la Xina i el nord de la Peninsula d'Indoxina i de les Ílles Filipines.
Sembla que tot aquest moviment ja no s'aturarà fins ben bé finals del proper mes d'octubre o començaments de novembre. Tot i així, cal recordar que fa cosa d'uns deus dies al Golf de Mèxic es va generar el primer huracà de la temporada que fgou batejat amb el nom d'Alberto, i que va causar seriosos problemes al oest de Cuba, a les costes de Florida i a l'interior del sud dels EEUU.
I pocs dies abans el cicló Mekunu també va fer de les seves a l'oceà Indic.
Per si pot interessar a algún internauta fer un seguiment dels huracans de la temporada, podeu clicar damunt d'aquest enllaç. i sort. I parlant del Golf de Mèxic cal dir que les autoritats mexicanes i dels USA, creuen que aquest estiu la zona morta de les aigües de l'esmentat golf es reduirà, encara que no
en l'extensió que es podia esperar i que es confiaba.
Aqui deixo penjat el requadre amb els noms que s'aniran batejant els huracans i els ciclons que es vagin generant a l'Atlàntic i al Pacific durant la temporada que, recordem, va començar el passat dia 1 d'aquest mateix mes de juny.